Η Ελένη Ταϊρίδου είναι η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του vegan food blog “When Helen Cooks”. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και εργάζεται ως φιλόλογος, αλλά ταυτόχρονα ασχολείται και με την πραγματική αγάπη της, τη μαγειρική. Ο δρόμος προς τη χορτοφαγία και αργότερα τον βιγκανισμό ξεκίνησε για εκείνη το 2018, όταν παρακολούθησε διάφορα ντοκιμαντέρ και συνειδητοποίησε τί πραγματικά συμβαίνει στα ζώα και κατ’ επέκταση στον πλανήτη. Μέσω της παρουσίας της στα social media έχει ως στόχο τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής. Κάθε εβδομάδα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους καινούργιες συνταγές, ενώ παράλληλα φροντίζει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με vegan/vegan friendly εστιατόρια και προορισμούς, αφού λατρεύει και τα ταξίδια επίσης! Τέλος, από το προφίλ της δεν λείπουν οι οικολογικές συμβουλές και οι προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.