H Shraddha Bhansali και ο Kartik Dixit που γνωρίστηκαν κατόπιν συνεδρίου start-ups...
… ίδρυσαν την εταιρεία Evo Foods που έχει στόχο να δημιουργήσει vegan υποκατάστατο αυγού, ιδανικό για ομελέτες, γεμίσεις, και χρήση σε φριτάτα.
Η εταιρεία βρίσκεται στο Μουμπάι της Ινδίας.
Το νέο αυγό αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2021. Η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνίες με 25 εστιατόρια.
Ο Kartik, γνώρισε την Shraddha, η οποία μόλις είχε γυρίσει από τις ΗΠΑ, σε ένα συνέδριο για start ups στον κλάδο των τροφίμων, και αναζήτησαν vegan εναλλακτικές επιλογές τροφίμων που θα είχαν σχετικά μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά της Ινδίας.
Η Shraddha και ο Kartik είναι vegan, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Τα αυγά έχουν σχετικά μεγάλη κατανάλωση στην Ινδία σε σχέση με άλλα ζωικά τρόφιμα, και έτσι η Shraddha και ο Κartik αποφάσισαν να δουλέψουν για να βρουν ένα βίγκαν υποκατάστατο που να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. H εταιρεία αποτελείται από τους 2 ιδρυτές, καθώς και από 4 τεχνικούς τροφίμων και μηχανικούς.
© Vegan Times 21-12-2020