Υλικά
225 γρ. |
φύλλο κρούστας |
750 γρ. |
κολοκύθα |
1 κ.γ. |
βανίλια |
2 κ.γ. |
κανέλα |
1 1⁄2 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
Προετοιμασία
Πλένουμε εξωτερικά την κολοκύθα και την τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Πετάμε τα σπόρια ή τα κρατάμε για να φτιάξουμε κολοκυθόσπορους.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κολοκύθα, την κανέλα, και τη βανίλια σε ένα μπωλ. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 κομμάτια, είτε ορθογώνια για ρολάκια, είτε μακρόστενα για τριγωνάκια. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε κομμάτι, και τυλίγουμε σε ρολά ή τριγωνάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25' ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και κάνουμε υπομονή για να κρυώσουν λίγο πριν δοκιμάσουμε. Για να σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον κανέλα.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Αντί για ελαιόλαδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις άγλυκο (ή γλυκό) φυτικό γάλα ή να χρησιμοποιήσεις μείγμα ελαιολάδου και φυτικού γάλακτος.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αν σου αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, πρόσθεσε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού στο μείγμα.