Υλικά
450 γρ. |
φυτικό τυρί κρέμα |
250 γρ. |
φυτική κρέμα γάλακτος |
450γρ. - 600γρ. (3-4 πακέτα) |
μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα ή τύπου digestive |
2 κ.σ. |
φυτικό βούτυρο, λιωμένο |
1 κ.σ. |
ζάχαρη άχνη, προαιρετικά |
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μπλέντερ 2-3 πακέτα μπισκότα, ανάλογα πόσο παχιά θέλουμε να είναι η βάση μας και βάζουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπωλ. Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 28 εκ. και το πατάμε για να δημιουργήσουμε μία βάση με το ίδιο πάχος παντού.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε για 5' να φουσκώσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και προαιρετικά την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε ακόμα 1 πακέτο μπισκότα με το χέρι, σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο μπωλ με την κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα πάνω από την βάση μπισκότου που έχουμε φτιάξει, πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30' τουλάχιστον.
Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το διακοσμήσουμε με σπόρους ροδιού.
Καλή απόλαυση!