Υλικά
2 |
μήλα |
1⁄4 κ.γ. |
κανέλα |
1⁄4 κ.γ. |
νερό |
1 κ.γ. |
χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο |
Προετοιμασία
Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κύβους.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα μήλα, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού, και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20'-25'.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα υλικά. Αν θέλουμε πιο λεία εμφάνιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι ή ένα stick blender.
Σαν επιδόρπιο τρώγεται ζεστός ή κρύος.
Διατηρείται στο ψυγείο 4-5 μέρες και στην κατάψυξη 1 μήνα.
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μπάρες από χουρμάδες και βρώμη.
Ήξερες ότι...
Αν δεν βάλεις κανέλα ο πουρές μήλου θα γίνει πιο χρυσός, ενώ με την κανέλα γίνεται πιο σκούρος.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Για να μην χάσεις τα οφέλη των ινών, ή για πιο ρουστίκ εμφάνιση, μπορείς να μην αποφλοιώσεις τα μήλα, αλλά να τα ψιλοκόψεις σε πιο μικρά κομμάτια.
Τα διατροφικά στην συνταγή αυτή είναι υπολογισμένα με μη αποφλοιωμένα μήλα.