Υλικά
250γρ. |
χουρμάδες φρέσκοι ή αποξηραμένοι |
1 κούπα |
νιφάδες βρώμης |
2 κ.σ. |
σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη |
1 κ.γ. |
εκχύλισμα βανίλιας |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
2 κ.σ. |
σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη |
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ και τους χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Κάθε λίγο αφαιρούμε το καπάκι και με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα υλικά έχουν αναμιχθεί καλά.
Για να φτιάξουμε τις μπουκίτσες παίρνουμε κάθε φορά 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα, το πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ίσως χρειαστεί να ξεπλύνουμε τα χέρια μας μερικές φορές ενδιάμεσα μέχρι να φτιάξουμε όλες τις μπουκίτσες.
Τέλος, με ένα μικρό κόσκινο πασπαλίζουμε τις μπουκίτσες με το κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Τοποθετούμε τις μπουκίτσες μας στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Μπορούμε να τις σερβίρουμε από την κατάψυξη εάν τις προτιμάμε πιο σκληρές, ή να τις μεταφέρουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, εάν τις θέλουμε λίγο πιο μαλακές.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Στραγγίξεις καλά τους χουρμάδες, εάν τους έχεις μουλιάσει σε βραστό νερό.
Μην ξεχάσεις...
Να αφαιρείς κατά την διαδικασία της πολτοποίησης το καπάκι του μπλέντερ και με μια σπάτουλα να μαζεύεις από τα πλαϊνά του τοιχώματος το μείγμα σου, ώστε να διασφαλίσεις ότι έχει χτυπηθεί καλά.
Ήξερες ότι...
Αν δεν έχεις εκχύλισμα βανίλιας, μπορείς να το αντικαταστήσεις με 1 κ.γ. νερό και 1 δόση βανιλίνης.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με σκόνη από χαρούπι, αντί για κακάο.