Αμυγδαλόκρεμα για πίτες και μακαρονάδες

Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε κρέμα αμυγδάλου αντί για κρέμα γάλακτος στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Να πώς μπορείς να την φτιάξεις εσύ! Ιδανική για να συνοδεύσεις μακαρόνια ή να την βάλεις σε πίτες, όπως στην vegan μπατζίνα.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:10'
  • κουταλιές της σούπας 16

Υλικά

1 κούπα

αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1 κούπα

νερό χλιαρό ή ακουφάμπα

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

1⁄8 κ.γ.

πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις για 1-6 ώρες τα αμύγδαλα για να γίνει πιο λεία η κρέμα σου.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Κάθε ξηρός καρπός μπορεί να φτιάξει "κρέμα", "βούτυρο", ή "γάλα".

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά και/ή βότανα, όπως δυόσμο, άνηθο, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου κ.λπ.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

37g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.442mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

79%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

51

ανά κουταλιά σούπας

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})