Υλικά
για τη σαλάτα |
|
400 γρ. |
μαυρομάτικα |
2 |
σαλάτες |
1 |
iceberg |
1 |
ματσάκι ρόκα |
1⁄2 |
ραντίτσιο |
4 |
φρέσκα κρεμμυδάκια |
20 |
τοματίνια |
1 |
αγγούρι |
3 |
καρότα |
για το dressing |
|
2 κ.σ. |
μουστάρδα Dijon |
1 κ.γ. |
σιρόπι σφενδάμου |
2 κ.σ. |
μηλόξυδο |
2 κ.σ. |
νερό |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄8 κ.γ. |
πιπέρι |
¼ κ.γ. |
θυμάρι φρέσκο |
1 κ.σ. |
άνηθο φρέσκο |
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι και ανακινώντας το καλά. Θα βγει περίπου 100 ml.
Ξεπλένουμε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τις σαλάτες, το iceberg, τη ρόκα, το ραντίτσιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και το αγγούρι σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε τα καρότα.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα μαυρομάτικα. Πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε.
Απολαμβάνουμε και δροσιζόμαστε!
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να βράσεις μεγαλύτερη ποσότητα μαυρομάτικα και να τα βάλεις στην κατάψυξη για να τα έχεις έτοιμα για επόμενο γεύμα.
Ήξερες ότι...
Εάν σου περισσέψει dressing μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με όποιο συνδυασμό πράσινων σαλατικών (ωμών ή μαγειρεμένων) προτιμάς.