Υλικά
500 γρ. |
φαρφάλε ολικής άλεσης |
1 |
κρεμμύδι |
250 γρ. |
μανιτάρια λευκά |
1 |
μελιτζάνα |
4 |
τομάτες |
1 κ.γ. |
βασιλικό |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι ιωδιούχο |
4 κούπες |
νερό |
Προετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, διατηρώντας την φλούδα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε τετραγωνάκια και τα μανιτάρια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβουμε τις 2 τομάτες σε κυβάκια και περνάμε τις άλλες 2 από το μπλέντερ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι σε 1-2 κ.σ. νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 1'-2'.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Συμπληρώνουμε νερό, 1 κ.σ. τη φορά, αν δεν υπάρχει υγρό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μελιτζάνα, και τον βασιλικό, ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο με την σπάτουλα, και μαγειρεύουμε για 1'-2'.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά και νερό ίσα να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε 2-3 φορές, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να χρησιμοποιήσεις μια ψηλή κατσαρόλα, γιατί μέσα εκεί θα βράσουν και τα ζυμαρικά.
Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι συνταγές με πλήρη συστατικά, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ίνες, και πρωτείνη.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αν σου αρέσει να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες, χρησιμοποιείς 1 κ.γ. αλάτι κατά το ξεπίκρισμα, ξεπλένεις καλά, και δεν προσθέτεις αλάτι κατά το μαγείρεμα.