Υλικά
2 κ.σ. |
σπόροι κόλιανδρου |
1 κ.σ. |
σπόροι κύμινου |
3 λοβοί |
μαύρου κάρδαμου (προαιρετικά) |
8-10 λοβοί |
πράσινου κάρδαμου |
1-2 κ.γ. |
σπόροι μαύρου πιπεριού |
6-8 |
γαρύφαλλα |
1⁄2 κ.γ. |
μοσχοκάρυδο σε σκόνη |
1 |
αστεροειδής γλυκάνισος |
3-4 |
φύλλα δάφνης αποξηραμένα |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
1 κ.γ. |
τσίλι, προαιρετικά |
1 |
ξυλάκι κανέλας |
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μύλο μπαχαρικών και τα αλέθουμε.
Τόσο εύκολα!
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να παραλείψεις το αλάτι στις συνταγές που θα χρησιμοποιήσεις το γκαράμ μασάλα, γιατί περιέχεται ήδη στο μείγμα.
Ήξερες ότι...
Δεν υπάρχει μια μοναδική συνταγή. Τα συστατικά διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή καθώς και τις προτιμήσεις της κάθε οικογένειας.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Για πιο έντονη γεύση και αρώματα, καβουρδίζεις για 10' όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το μοσχοκάρυδο, σε ένα τηγάνι που έχεις ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τα αφαιρείς από την εστία και όταν κρυώσουν τα αλέθεις και προσθέτεις και το μοσχοκάρυδο.