Υλικά
1.400 γρ. |
ντομάτες φρέσκιες |
1 |
κρεμμύδι ξερό |
1 |
σκελίδα σκόρδο |
2 κούπες |
aquafaba ή νερό για το σωτάρισμα |
2 κούπες |
ρεβίθια βρασμένα |
1 κ.γ. |
βασιλικό ξερό |
1 κ.γ. |
ρίγανη ξερή |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
¼ κ.γ. |
πιπέρι |
Προετοιμασία
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, μεγέθους μπουκιάς.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Εκτέλεση
Σωτάρουμε με ακουαφάμπα ή νερό το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει σωτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε 15' σε μέτρια θερμοκρασία. Τέλος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε άλλα 45' μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Για να αποφλοιώσεις πιο εύκολα τις ντομάτες, μπορείς να τις καταψύξεις. Όταν βρέξεις τις παγωμένες ντομάτες με τρεχούμενο νερό, η φλούδα ξεκολλάει πανεύκολα.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με σπιτικό ζωμό λαχανικών αντί για ακουφάμπα ή νερό.
Με σκληρό τόφου κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς. Μόνο που θα το βάλεις να μαγειρευτεί από την αρχή, μαζί με τις ντομάτες.