Υλικά
500 γρ. |
καρότα |
1 |
πατάτα μεγάλη με την φλούδα |
1 |
κρεμμύδι μέτριο |
½ κούπα |
ροζ φακές |
1,5 λίτρο |
νερό |
6 κ.γ. |
μαϊντανό |
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα καρότα και την πατάτα από χώματα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό της γαρνιτούρας.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με τις φακές και προσθέτουμε το νερό.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι για 15' ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αν έχουμε χύτρα, μαγειρεύουμε για 8' στην χαμηλή πίεση και αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει με φυσικό τρόπο πάνω στην (σβησμένη) εστία.
Πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λεμόνι, διατροφική μαγιά, ή/και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Οι ροζ φακές είναι ιδανικό τρόφιμο όταν ξεκινάμε εισαγωγή στερεών τροφών στα μωρά από 6 μηνών.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με βρασμένα λευκά φασόλια.