Υλικά
250 γρ. |
λινγκουίνε |
2 σκελίδες |
σκόρδο, λιωμένες |
300 γρ. |
κρέμα γάλακτος κάσιους ή σόγιας, ή γάλα καρύδας από κονσέρβα |
50 γρ. |
vegan βούτυρο |
80 ml |
ζωμός λαχανικών |
3 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
1⁄2 κ.γ. |
θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο |
2 κ.σ. |
vegan παρμεζάνα τριμμένη |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |
|
μαϊντανός ψιλοκομμένος |
|
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
|
vegan παρμεζάνα τριμμένη |
Προετοιμασία
- Λιώνουμε το σκόρδο με μία πρέσσα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Βράζουμε νερό για τα λινγκουίνε.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα λινγκουίνε σύμφωνα με τις οδηγίες. 'Οταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να μην κολλήσουν, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το vegan βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο, και σωτάρουμε για 1' σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό, την φυτική κρέμα και το θυμάρι κι ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να έρθει σε βρασμό.
Μετά ρίχνουμε την παρμεζάνα και την διατροφική μαγιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαιρουμε το τηγάνι από την εστία, προσθέτουμε τα λινγκουίνε κι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και γαρνίνουμε με μαϊντανό, μαύρο πιπέρι, και λίγη ακόμα παρμεζάνα.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Το πιάτο έχει πάρει το όνομά του από τον Alfredo di Lelio, ο οποίος το παρουσίασε στο εστιατόριό του στη Ρώμη στις αρχές του 20ού αιώνα. Λέγεται ότι το ετοίμαζε στο τραπέζι, μπροστά στους πελάτες του.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Πώς αλλιώς;