Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ |
|
450 γρ. (περίπου 2 1⁄2 -3 κούπες) |
ρεβίθια βρασμένα ή από κονσέρβα |
2 1⁄2 κ.σ. |
λεμόνι φρεσκοστυμμένο |
1 1⁄2 κ.σ. |
ταχίνι |
2 πρέζες |
αλάτι |
2-3 πρέζες |
κύμινο |
1-2 |
σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) |
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΠΩΛ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ |
|
3 χούφτες |
baby σπανάκι |
1 κούπα ή (1⁄2) |
κινόα βρασμένη ή (ωμή) |
6 |
ντοματίνια |
1 |
αγγούρι μικρό |
6 |
ελιές |
1 |
κρεμμύδι, ξερό ή φρέσκο |
1 κ.σ. |
παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά) |
αλάτι & πιπέρι |
Προετοιμασία
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το χούμους και τα «χτυπάμε» για 1΄περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα και ξεπλένουμε τα ρεβίθια, εάν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα.
Καθαρίζουμε το σπανάκι.
Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους σαν βάση το σπανάκι και την κινόα, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε και ελαιόλαδο. (Τα διατροφικά στοιχεία είναι χωρίς το ελαιόλαδο).
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Εάν χρησιμοποιήσεις ρεβίθια από κονσέρβα, να τα ξεπλύνεις για να φύγει το αλάτι τους.
Μην ξεχάσεις...
Να βράσεις μεγαλύτερη ποσότητα ρεβιθιών για να έχεις και για τις επόμενες μέρες.
Να κρατήσεις το νερό από τα βρασμένα ρεβίθια (aquafaba) για να το χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές για γλυκά, ή για σωτάρισμα αντί για λάδι.
Ήξερες ότι...
Σε κάποιες συνταγές για χούμους προσθέτουν στο μπλέντερ είτε νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, είτε πατάτα, ή ακόμα και 2-3 παγάκια. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τις παραλλαγές για να ανακαλύψεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα.