Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Μια πρωτοποριακή συνταγή που βγάζει τις τύψεις από την εξίσωση και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος ενός υγιεινού γεύματος. Πατάτες φούρνου που μοιάζουν στην υφή και στη γεύση με τηγανιτές αλλά δεν έχουν σταγόνα λάδι. Είναι από τις πρώτες συνταγές που αγάπησε η οικογένεια της Vegan Mama από τότε που υιοθέτησε whole food διατροφή. Φτιάξτε αρκετές γιατί εξαφανίζονται σε dt!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:40'
  • μερίδες 4

Υλικά

1 κιλό

πατάτες

2 κ.γ.

σκόνη κρεμμυδιού

1 πρέζα

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Ξεπλένουμε τις πατάτες με νερό και ξύνουμε τη φλούδα τους με βούρτσα ώστε να φύγει το χώμα.

Στεγνώνουμε τις πατάτες σκουπίζοντάς τες με μια πετσέτα. Τις κόβουμε, τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, και προσθέτουμε τη σκόνη κρεμμυδιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Βάζουμε στο ταψί μας ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω στις πατάτες, αραιώνοντας τις ώστε να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 35΄και τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με ρίγανη.

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Δεν χρειάζεται να γυρίσεις τις πατάτες - αν έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, ψήνονται τέλεια από όλες τις πλευρές.

 

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

58g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

162mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

0%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

197

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})