Υλικά
1 κιλό |
πατάτες |
2 κ.γ. |
σκόνη κρεμμυδιού |
1 πρέζα |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Ξεπλένουμε τις πατάτες με νερό και ξύνουμε τη φλούδα τους με βούρτσα ώστε να φύγει το χώμα.
Στεγνώνουμε τις πατάτες σκουπίζοντάς τες με μια πετσέτα. Τις κόβουμε, τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, και προσθέτουμε τη σκόνη κρεμμυδιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε στο ταψί μας ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω στις πατάτες, αραιώνοντας τις ώστε να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 35΄και τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με ρίγανη.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Δεν χρειάζεται να γυρίσεις τις πατάτες - αν έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, ψήνονται τέλεια από όλες τις πλευρές.