Πατατοσαλάτα με vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια

Ένα πιάτο νόστιμο και υγιεινό, τέλειο για ένα ανοιξιάτικο πικ-νικ ή για την Καθαρά  Δευτέρα. Γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, με dressing από vegan μαγιονέζα φτιαγμένη από λευκά φασόλια, αυτή τη βίγκαν πατατοσαλάτα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε να την σερβίρουμε ζεστή, ή δροσερή εάν είναι καλοκαίρι, σαν κυρίως πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό μαζί με άλλους vegan μεζέδες.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:40'
  • μερίδες 4

Υλικά

1 κιλό

πατάτες

1⁄2 δόση (190 γρ.)

vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια

1

κρεμμύδι

3-4

κρεμμυδάκια φρέσκα

50 γρ. (1⁄2 μάτσο)

άνηθο

1 κ.σ.

κάπαρη

1

κλωνάρι σέλερι

8

ελιές

1⁄8 κ.γ.

αλάτι

1 πρέζα

πιπέρι

1 πρέζα

πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το σέλερι.

Όταν οι πατάτες μας τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, τις βγάζουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.

Προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

63g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.716mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

341

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές