Υλικά
1 κιλό |
πατάτες |
1⁄2 δόση (190 γρ.) |
vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια |
1 |
κρεμμύδι |
3-4 |
κρεμμυδάκια φρέσκα |
50 γρ. (1⁄2 μάτσο) |
άνηθο |
1 κ.σ. |
κάπαρη |
1 |
κλωνάρι σέλερι |
8 |
ελιές |
1⁄8 κ.γ. |
αλάτι |
1 πρέζα |
πιπέρι |
1 πρέζα |
πάπρικα |
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το σέλερι.
Όταν οι πατάτες μας τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, τις βγάζουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.