Υλικά
6 |
πατάτες, μεγάλες |
2 κούπες |
κόκκινα φασόλια βρασμένα |
1 |
φρέσκο κρεμμυδάκι |
1 |
κόκκινη πιπεριά |
1 |
πράσινη πιπεριά |
1 |
κίτρινη πιπεριά |
1 συνταγή |
vegan μαγιονέζα |
Προετοιμασία
Βράζουμε τα κόκκινα φασόλια αμούλιαστα σκεπασμένα με νερό στη χύτρα 40'-45' ή 2 ώρες στην κατσαρόλα. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να αγοράσουμε μία κονσέρβα και να ξεπλύνουμε καλά τα φασόλια να φύγει το αλάτι (αν υπάρχει).
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή τις μαγειρεύουμε στον ατμό (με κλειστή χύτρα ταχύτητος) για 10'.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη vegan μαγιονέζα.
Στην συνέχεια, πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (αν τις προτιμάμε χωρίς φλούδα). Τις κόβουμε σε κυβάκια μεγέθους μπουκιάς.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα πάντα και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για 30'-60'.
Το πιάτο αυτό είναι καλύτερο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Κόψεις τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς, ειδικά αν θα την σερβίρεις σε παιδιά.
Μην ξεχάσεις...
Να την αφήσεις στο ψυγείο πριν την σερβίρεις.
Ήξερες ότι...
Μπορείς να μαγειρέψεις τις πατάτες ολοκληρες στον φούρνο μικροκυμάτων, στο ειδικό πρόγραμμα
(περ. 12 λεπτά). Τρύπησε τη φλούδα για να φεύγουν οι ατμοί.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με ψιλοκομμένο μαρούλι.
Αντί για vegan μαγιονέζα ανάμειξε 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα (garam masala) σε 3-4 κ.σ. φυτικό γιαούρτι και πρόσθεσέ το στην πατατοσαλάτα.