Υλικά
250 γρ. |
πένες ολικής |
3 |
αβοκάντο ώριμα μεγάλα |
1 |
κρεμμύδι |
150 γρ. |
ντοματίνια τσέρυ ή βελανίδι |
1⁄2 κούπα |
βασιλικό ή δυόσμο |
1 1⁄2 |
λεμόνι, τον χυμό του |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
1 πρέζα |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σως αβοκάντο.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους την οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, και τον βασιλικό και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο. Βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να βράσουν οι πένες μας.
Στραγγίζουμε τις πένες, τις ανακατεύουμε με τη σως, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Διαλέξεις ώριμα αβοκάντο.
Μην ξεχάσεις...
Να βάλεις την σως αβοκάντο στο ψυγείο, γιατί είναι πολύ πιο νόστιμη δροσερή.
Ήξερες ότι...
Η σως αβοκάντο εάν μείνει την επόμενη μέρα μαυρίζει. Οπότε εάν δεν την καταναλώσεις την ίδια ημέρα, μπορείς να καλύψεις την επιφάνειά της με φέτες λεμονιού για να την διατηρήσεις.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με μέντα αντί για βασιλικό ή δυόσμο.
Με αποξηραμένα μυρωδικά, εάν δεν έχεις φρέσκα.