Υλικά
500 γρ. |
ρεβίθια |
2 |
κρεμμύδια |
1 ματσάκι |
άνηθο |
2 φύλλα |
δάφνη |
4 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
1,5 λτ. |
νερό |
3⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄4 κ.γ. |
πιπέρι |
Προετοιμασία
Προετοιμάζουμε τα ρεβίθια μουλιάζοντας τα 4-10+ ώρες.
Εκτέλεση
Σε ένα πήλινο σκεύος προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα κρεμμύδια και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά προσθέτουμε το νερό το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα ρεβίθια και να περισσεύει κατά 3-4 εκ. γιατί ένα μέρος του θα εξατμιστεί κατά το μαγείρεμα.
Σκεπάζουμε το πήλινο σκεύος μας και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 90°C για 10-12 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ για ψήσιμο, ώστε το επόμενο πρωί να είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με λεμόνι και απολαμβάνουμε αργά την κάθε μπουκιά! Slow eating δηλαδή!
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να μουλιάσεις τα ρεβίθια σου έαν θέλεις να μειώσεις τον χρόνο μαγειρέματος.
Ήξερες ότι...
Εάν χρησιμοποιείς χύτρα για να μαγειρεύεις ρεβίθια τότε το μούλιασμα δεν είναι απαραίτητο.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Εάν σου αρέσουν τα ρεβίθια πολύ μαλακά, χρησιμοποίησε αποφλοιωμένα.