Υλικά
250 γρ. |
ρεβίθια |
2 |
κρεμμύδια |
2 |
φρέσκα κρεμμυδάκια |
1 |
ματσάκι δυόσμο |
3 κ.σ. |
μαϊντανό |
1 κ.γ. |
άνηθο |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄4 κ.γ. |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
3⁄4 κούπα |
αλεύρι ολικής |
Προετοιμασία
Βράζουμε τα ρεβίθια καλύπτοντάς τα με σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα, τα μουλιάζουμε 4-10 ώρες.
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα ρεβίθια (κρατάμε την aquafaba για άλλες χρήσεις), τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ή με μια πρέσα πουρέ.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια επιφάνεια σιλικόνης ή χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψί και το φορμάρουμε με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ για το σχολείο και το γραφείο.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Παραλείποντας το αλάτι και το πιπέρι, είναι ιδανικοί για μωρά που κάνουν baby-led weaning.