Υλικά
3 |
κρεμμύδια |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
3 |
πατάτες |
1 |
μελιτζάνα |
2 |
κόκκινες πιπεριές |
1 |
πράσινη πιπεριά |
3 |
κολοκυθάκια |
2 |
ντομάτες |
2 κούπες |
νερό |
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
Σε μία πλατιά καταρόλα βάζουμε τα λαχανικά σε στρώσεις. Ξεκινάμε με τα κρεμμύδια, τα οποία απλώνουμε σε όλον τον πάτο και τα αλατίζουμε. Από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες που χρειάζονται περισσότερη ώρα μαγειρέματος. Μετά βάζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και τέλος προσθέτουμε 1⁄2 κούπα από το νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στην εστία σε υψηλή θερμοκρασία. Αμέσως μόλις φτάσει σε βρασμό, τη σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (2/9), για 45'-60' μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το νερό κι εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε, ώστε να υπάρχει πάντα λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας μας.
Όταν οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει, τα σουφικό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Διαλέξεις τα λαχανικά σου όσο πιο φρέσκα γίνεται γιατί η νοστιμιά του φαγητού εξαρτάται από την φρεσκάδα των λαχανικών.
Μην ξεχάσεις...
Ότι το φαγητό αυτό θέλει μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μελώσουν τα λαχανικά και δεν θέλει ανακάτεμα.