Υλικά
1 κούπα |
φάβα |
1 |
καρότο μεγάλο |
1 |
κρεμμύδι ξερό |
5 κούπες |
νερό |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χύτρα ταχύτητας για 20'.
Εναλλακτικά σιγοβράζουμε σε κλειστή κατσαρόλα για 40'. Ανακατεύουμε ανά 10' και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να φτάσει το νερό στην αρχική του στάθμη.
Ανοίγουμε τη χύτρα και χτυπάμε το περιεχομένο με ραβδομπλέντερ για να γίνει μία λαχταριστή και κρεμώδης σούπα. Σερβίρουμε αμέσως με λεμόνι και πιπέρι.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Μην πιτσιλιστείς με την ζεστή σούπα, όταν την χτυπάς με το ραβδομπλέντερ.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με ξερά κίτρινα ή πράσινα μπιζέλια. Με 1 κ.γ. κύμινο, ή 1 κ.γ. κάρυ, ή με μείγμα από 1/2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο γλυκάνισο, τριμμένη μαύρη μουστάρδα, και τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.