Υλικά
1 1⁄2 κιλό |
πατάτες |
1 κ.σ. |
φρέσκα φύλλα θυμαριού |
1⁄2 κούπα |
σπιτικός ζωμός λαχανικών |
5-6 |
κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο |
1 1⁄2 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα, μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Τις βράζουμε ή τις μαγειρεύουμε στον ατμό για 10', τις στραγγίζεουμε καλά, και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 10' να κρυώσουν ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με σιλικόνη ή χαρτί ψησίματος.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, με την φλούδα προς τα επάνω, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 25'-30' μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, σερβίρουμε αμέσως, και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι συνταγές με πατάτες, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά πλούσια σε κάλιο, ίνες, βιταμίνες Α, Β1, B2, B3, B5, B6, C, K, σίδηρο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο.
Οι πατάτες είναι από τα πιο θρεπτικά (αλλά παραγνωρισμένα) τρόφιμα. Είναι εξαιρετικά υγιεινές ψητές ή βραστές. Μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή με μαγειρεμένα χόρτα έχεις ένα πλήρες και σούπερ υγιεινό γεύμα.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Συνόδευσε τις πατάτες με την απίθανη σπιτική μαγιονέζα light που έχει τις λιγότερες θερμίδες από όλες τις μαγιονέζες που υπάρχουν!