Υλικά
Για τον γύρο μανιταριών |
|
1⁄2 κιλό |
μανιτάρια πλευρώτους |
250 γρ. |
μανιτάρια αποξηραμένα |
1 κ.γ. |
αλάτι |
1 ½ κ.γ. |
πιπέρι |
2 κ.σ. |
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο |
1 κ.γ. |
ελαιόλαδο |
Για τα σουβλάκια |
|
4 |
πίτες ολικής άλεσης |
4 κ.σ. |
vegan τζατζίκι |
1⁄2 |
κρεμμύδι |
1 |
ντομάτα |
Προετοιμασία
- Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπωλ και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν.
- Τα αφήνουμε 45' να μουλιάσουν και τα στραγγίζουμε.
Εκτέλεση
Μέχρι να ετοιμαστούν τα αποξηραμένα μανιτάρια κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε φέτες και ετοιμάζουμε το vegan τζατζίκι μας.
Εάν τα συνοδεύσουμε με πατάτες ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα μανιτάρια για 20'-25' ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, να πάρουν ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πίτες μας, χωρίς λάδι, 2' από την κάθε πλευρά ή τις ψήνουμε στην τοστιέρα για 3'.
Συνθέτουμε το σουβλάκι μας: Σε κάθε πίτα απλώνουμε 1 κ.σ. vegan τζατζίκι, το 1⁄4 από τα μανιτάρια, κρεμμύδι και ντομάτα. Tυλίγουμε και απολαμβάνουμε!