Υλικά
1 |
πράσινη πιπεριά |
6 |
ντομάτες μέτριες |
1 |
αγγούρι |
1 |
κρεμμύδι |
4 κούπες |
ρεβίθια βρασμένα |
1 κ.γ. |
ρίγανη αποξηραμένη |
6 κ.σ. ή 70 γρ. |
κάπαρη σε άλμη |
6 κ.σ. ή 100 γρ. |
φύλλα κάπαρης σε άλμη |
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε σχολαστικά την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα για να φύγει το αλάτι τους.
Σε ένα μπωλ κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι χωρίς να το ξεφλουδίσουμε, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα και την ρίγανη, και... Voilà! Καλή όρεξη!
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Είναι κρύα τα λαχανικά σου. Ή να βάλεις τη σαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο πριν την φας.
Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι whole food συνταγές, και αυτή είναι σούπερ θρεπτική γιατί έχει πολλά χρώματα και πλήρη συστατικά. Φαντάσου ότι με 1.400 θερμίδες υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις για μαγνήσιο, σίδηρο, ίνες, βιταμίνες Α, C, E, K, που αντιστοιχούν σε διατροφή 2.000 θερμίδων. Και παίρνεις και ένα σωρό αντιοξειδωτικές ουσίες.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με κόκκινα φασόλια αντί για ρεβίθια.