Υλικά
για τη ζύμη |
|
2 κούπες |
αλεύρι ολικής άλεσης |
2 κούπες |
αλεύρι λευκό |
1 κ.γ. |
μαγιά |
1 κ.γ. |
ζάχαρη |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
2 κούπες |
νερό |
για τη γέμιση |
|
3 |
ντομάτες |
3 |
κρεμμύδια |
2 |
πιπεριές πράσινες ανοιχτές |
6 |
ελιές Καλαμάτας |
1 κ.γ. |
λάδι |
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μία πετσέτα για 1 ώρα να φουσκώσει. Θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε τα λαχανικά: Πλένουμε και κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί και το ραντίζουμε με λίγο αλεύρι. Τοποθετούμε επάνω του το μισό ζυμάρι και το απλώνουμε με τα χέρια μας, πιέζοντας από το κέντρο προς τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω τη μισή ποσότητα των λαχανικών και με ένα πινέλο αλείφουμε την περιφέρεια του ζυμαριού με το λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Ψήνουμε τις λαδένιες στους 200°C για 12'-15', μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να φτιάξεις 2 χοντρές ή 3 λεπτές λαδένιες, εάν προτιμάς τη ζύμη πιο τραγανή.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με επιπλέον λαχανικά, όπως κολοκύθι και μελιτζάνα.