Ζυμαρικά φούρνου με υπέροχη σάλτσα πράσινων λαχανικών

Εάν ψάχνεις έναν τρόπο να βάλεις περισσότερα πράσινα λαχανικά στα γεύματά σου, δοκίμασε αυτήν την συνταγή ζυμαρικών στον φούρνο με μία υπέροχη σάλτσα πράσινων λαχανικών από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά. Ένα πιάτο υγιεινό και γεμάτο γεύση!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:50'
  • μερίδες 4

Υλικά

500 γρ.

ζυμαρικά ολικής άλεσης (πένες, ριγκατόνι, τριβελάκι)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

400 γρ.

φουντίτσες μπρόκολου

180 γρ.

κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο

2⁄3 κούπα

κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο

3⁄4 κούπα

σπιτικός ζωμός λαχανικών

2⁄3 κούπα

γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη

1⁄2 κ.γ.

θυμάρι αποξηραμένο

1⁄4 κ.γ.

βασιλικός αποξηραμένος

2 κ.γ.

χυμό λεμονιού

1

σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1⁄4 κούπα

διατροφική μαγιά

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

1 κούπα

φρυγανιά ολικής αλέσεως, τριμμένη

2 κ.σ.

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1⁄4 κ.γ.

σκόρδο σε σκόνη

1⁄4 κ.γ.

ρίγανη

Εκτέλεση

Βγάζουμε το σπανάκι και τον αρακά που θα χρειαστούμε από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να αποψυχθούν.

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα (στον ατμό ή σε νερό), ή στον φούρνο μικροκυμάτων τις μπουκίτσες μπρόκολου μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της πράσινης σάλτσας και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειαστεί, ώστε η σάλτσα να μην είναι πολύ πηχτή.

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα επικάλυψης και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1'-2' λιγότερο από ό,τι υποδεικνύεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την πράσινη σάλτσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς και ψήνουμε για 15'-20' μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε αμέσως κι απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Το σερβίρεις αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, έτσι ώστε η τριμμένη φρυγανιά να παραμείνει τραγανή.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να βράσεις τα ζυμαρικά για 1'-2' λιγότερο ώστε να 'κρατάνε' λίγο, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να γλυτώσεις χρόνο, κόπο και ενέργεια, εάν βράσεις το μπρόκολο κομμένο στη μέση μαζί με τα μακαρόνια και το βγάλεις όταν είναι έτοιμο (τα μακαρόνια μπορεί να θέλουν λίγο ακόμα).

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με καστανό ρύζι αντί για ζυμαρικά.

Προσθέτοντας στο μείγμα της σάλτσας των πράσινων λαχανικών 2-3 κ.γ. από την αγαπημένη σου καυτερή σάλτσα, ή 1⁄2 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

21g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.358mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

7%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

447

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})