Υλικά
400 γρ. |
καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ξεπλυμένες από την κονσέρβα |
1 1⁄2 κ.γ. |
μπούκοβο |
2 |
σκελίδες σκόρδο |
3 κ.γ. |
χυμό λεμονιού |
2 κ.γ. |
βαλσαμικό ξύδι |
4 κ.γ. |
ταχίνι |
2 κ.σ. |
άνηθο φρέσκο |
1 κ.σ. |
νερό |
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το πιπέρι, και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά, χωρίς να γίνουν κρέμα.
Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι για extra γεύση και μεταφέρουμε το ντιπ σε ένα μπωλ σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε με κράκερ ολικής αλέσεως ή ωμά λαχανικά.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να διατηρήσεις το ντιπ αγκινάρας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ελαφρύ παραλείποντας το ταχίνι.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Σαν επάλειψη σε σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως.
Με λιγότερο μπούκοβο εάν δεν σου αρέσουν τα καυτερά.