Ντιπ αγκινάρας

Ένα ντιπ με έντονη γεύση από λεμόνι, σκόρδο και λίγο καυτερό. Μία πολύ καλή επιλογή εάν θες να καταναλώσεις ένα σνακ με λίγες θερμίδες. Ταιριάζει υπέροχα με κράκερ ή ωμά λαχανικά. Και το καλύτερο; Είναι έτοιμο σε μόλις 5'!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:05'
  • κούπες 2

Υλικά

400 γρ.

καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ξεπλυμένες από την κονσέρβα

1 1⁄2 κ.γ.

μπούκοβο

2

σκελίδες σκόρδο

3 κ.γ.

χυμό λεμονιού

2 κ.γ.

βαλσαμικό ξύδι

4 κ.γ.

ταχίνι

2 κ.σ.

άνηθο φρέσκο

1 κ.σ.

νερό

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το πιπέρι, και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά, χωρίς να γίνουν κρέμα.

Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι για extra γεύση και μεταφέρουμε το ντιπ σε ένα μπωλ σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε με κράκερ ολικής αλέσεως ή ωμά λαχανικά.

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να διατηρήσεις το ντιπ αγκινάρας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.

Μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ελαφρύ παραλείποντας το ταχίνι.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σαν επάλειψη σε σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως.

Με λιγότερο μπούκοβο εάν δεν σου αρέσουν τα καυτερά.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

86g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

793mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

28

ανά κ.σ.

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές