Υλικά
1 ¼ κούπα |
κάσιους |
2 ½ κ.γ. |
μουστάρδα |
2 |
σκελίδες σκόρδο |
2 ½ κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
½ - 1 κούπα |
νερό |
1 |
λεμόνι το ξύσμα |
¼ – ½ κ.γ. |
καυτερό μπούκοβο |
½ |
ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
¼ κ.γ. |
πιπέρι |
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα κάσιους για 6 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα.
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα κάσιους, τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε για 1', μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, και τη διατροφική μαγιά μαζί με ½ κούπα νερό, και ξαναχτυπάμε για 1'. Αν το μείγμα εξακολουθεί να έχει κομματάκια προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να γίνει μια σως λεία και απαλή, αλλά όχι νερουλή. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά ώστε να δούμε πόσο θα χρειαστεί και χτυπάμε σε δόσεις μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
Το σερβίρουμε με κριτσίνια από κολοκύθα και απολαμβάνουμε.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Προσθέτεις το νερό λίγο-λίγο, όταν φτιάχνεις την σως κάσιους, ώστε να πετύχεις την σωστή σύσταση.
Μην ξεχάσεις...
Να μουλιάσεις τα κάσιους από την προηγούμενη μέρα για πιο λείο αποτέλεσμα.