Υλικά
2⁄3 κούπα |
γιαούρτι σόγιας χωρίς ζάχαρη |
3 κ.γ. |
μηλόξυδο |
2 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
1 κ.σ. |
μουστάρδα έτοιμη |
1 κ.γ. |
σκόνη σκόρδου |
1 κ.γ. |
σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι ρυζιού |
1 1⁄2 κ.σ. |
άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο |
2 κ.σ. |
μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο |
1-2 κ.σ. |
νερό |
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα συστατικά εκτός από το νερό σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε όσο νερό απαιτείται για να έχουμε την επιθυμητή συνοχή.
Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι για γεύση και τοποθετούμε την σάλτσα στο ψυγείο για να είναι δροσερή όταν την σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι σόγιας με αντίστοιχη ποσότητα silken τόφου, πολτοποιημένο με 3 κ.γ. χυμό λεμονιού.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Σαν ντιπ για πατάτες φούρνου ή για να συνοδεύσεις τα ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.