Υλικά
3 κ.σ. ή 50 γρ. |
σπόρους από καλαμπόκι |
1 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
1 πρέζα |
αλάτι |
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σποράκια σε ένα μπωλ κατάλληλο για μικροκύματα, με τρόπο ώστε να καλύπτουν τον πάτο του μπωλ, αλλά να μην καλύπτουν το ένα το άλλο.
Σκεπάζουμε το μπωλ ώστε μπορεί να φεύγει ο ατμός (π.χ. σκεπάζουμε ένα στρογγυλό μπωλ με ένα τετράγωνο πιάτο) και μαγειρεύουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' στα 800 watt.
Περιμένουμε 10''-15'' και ανοίγουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ σερβιρίσματος (προσοχή γιατί καίει) και πασπαλίζουμε με την διατροφική μαγιά και το αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε γιατί θα εξαφανιστούν σύντομα!
Μερικά σποράκια (περίπου 20) δεν θα σκάσουν. Μπορούμε να μαζέψουμε τα άσκαστα από όλες τις δόσεις μας και να τα μαγειρέψουμε μέχρι να σκάσουν κι αυτά (περ. 20'').
Την επόμενη φορά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε για 10'' παραπάνω, ώστε να βρούμε την διάρκεια που ελαχιστοποιεί τα άσκαστα.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Μην καείς όταν βγάζεις το μπωλ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Μην ξεχάσεις...
Ότι το ποπ κορν φουσκώνει. Χρειάζεσαι 10πλάσιο χώρο στο σκεύος από όσο πιάνουν τα άψητα
σποράκια.
Ήξερες ότι...
Το πιο νόστιμο ποπ κορν είναι αυτό που είναι χρυσό στο εσωτερικό του. Αν είναι σκούρο καφέ ή μαύρο, μείωσε τον χρόνο μαγειρέματος.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Ανακάτεψε στα άψητα σποράκια 1 κ.γ. ελαιόλαδο για έξτρα γεύση (αλλά και έξτρα θερμίδες!)
Ρίξε στα ήδη έτοιμα ποκ κορν λίγο γκαράμ μασάλα (garam masala) για μοναδική γεύση.