Υλικά
Για την φέτα αμυγδάλου |
|
1 κούπα |
αμύγδαλα λευκά (χωρίς φλούδα) |
2 κούπες |
ζεστό νερό |
2 κούπες |
κρύο νερό |
8 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
8 κ.σ. |
άνθος αραβοσίτου |
1 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
Για τις γεμιστές πιπεριές |
|
12 |
πράσινες πιπεριές κέρατο |
2 κούπες |
φέτα αμυγδάλου |
2 κ.σ. |
άνηθο, φρέσκο ή αποξηραμένο |
2 κ.σ. |
δυόσμο, φρέσκο ή αποξηραμένο |
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την φέτα αμυγδάλου
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιoγενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να δέσει, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η ποσότητα που θα έχουμε ετοιμάσει θα είναι ίση με 4 κούπες. Κρατάμε 2 κούπες για τις πιπεριές. Τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο πιέζοντάς το για να φύγουν τυχόν θύλακες από αέρα, εάν υπάρχουν. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Η φέτα αμυγδάλου θα στερεοποιηθεί καθώς κρυώνει.
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με την φέτα αμυγδάλου όσο είναι ακόμα ρευστή. Εάν χρησιμοποιήσουμε φέτα αμυγδάλου, την οποία έχουμε βγάλει από το ψυγείο, την διαλύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα σπόρια. Τις γεμίζουμε με το μείγμα κρατώντας τες όρθιες και προσέχοντας να μην τις παραγεμίσουμε. Κάθε πιπεριά θα χωρέσει περίπου 2,5 κ.σ. από το μείγμα.
Κλείνουμε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ψηθεί η φλούδα τους.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Μην παραγεμίσεις τις πιπεριές σου, για να μην ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο.
Μην ξεχάσεις...
Όσο ψήνονται οι πιπεριές να τις ελέγχεις συχνά για να μην σου καούν.
Ήξερες ότι...
Μπορείς να διατηρήσεις την φέτα αμυγδάλου στο ψυγείο για 6 μέρες.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Προσθέτοντας 1/4 κ.γ. μπούκοβο εάν σου αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις. Με τα μυρωδικά που προτιμάς, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο. Με 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.