Υλικά
2 |
αβοκάντο ώριμα |
1⁄3 |
κρεμμύδι |
150 γρ. |
ντοματίνια τσέρυ ή βελανίδι |
1⁄2 κούπα |
βασιλικό ή δυόσμο |
1 |
λεμόνι, τον χυμό του |
2 κ.σ. |
κουκουνάρι (προαιρετικά) |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
1 πρέζα |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι τους, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους την οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, και τον βασιλικό και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο.
Τέλος, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι 1'-2' ώστε να μυρίσει και το πασπαλίζουμε πάνω από το γουακαμόλε.
Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ή σπιτικές τορτίγιες φρυγανισμένες στον φούρνο και vegan λευκό δροσερό κρασί και απολαμβάνουμε.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Διαλέξεις ένα vegan κρασί, γιατί το κρασί δεν είναι πάντα vegan. Μάθε γιατί.
Μην ξεχάσεις...
Εάν σου άρεσε το γουακαμόλε και θέλεις να το κάνεις συχνά, να έχεις πάντα 2 άγουρα αβοκάντο με σκοπό να ωριμάσουν σε 4-7 ημέρες για να τα απολαύσεις.
Ήξερες ότι...
Το γουακαμόλε εάν μείνει την επόμενη μέρα μαυρίζει. Οπότε εάν δεν το καταναλώσεις την ίδια ημέρα, μπορείς να καλύψεις την επιφάνειά του με φέτες λεμονιού για να το διατηρήσεις.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με μέντα αντί για βασιλικό ή δυόσμο.
Με αποξηραμένα μυρωδικά, εάν δεν έχεις φρέσκα.