Κριτσίνια με κολοκύθα

Σπιτικά, υγιεινά και εύκολα στην παρασκευή τους, αυτά τα κριτσίνια είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν ζεστές σούπες τις κρύες νύχτες του χειμώνα, να σερβιριστούν με νόστιμα ντιπς σε πάρτυ, ή να συμπληρώσουν το κολατσιό στο σχολείο. Ένα σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο, ή να το απολαύσεις μαζί με την σαλάτα σου.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:50'
  • κριτσίνα 15

Υλικά

1 ½ κούπα (125 γρ.)

κολοκύθα τριμμένη

1 ¾ κούπα

αλεύρι ολικής άλεσης

½ κούπα

νιφάδες βρώμης λεπτές

3 κ.σ.

διατροφική μαγιά

2 κ.σ.

λιναρόσπορο τριμμένο

1 ½ κ.σ.

ταχίνι

2 κ.γ.

κρεμμύδι σε σκόνη

½ κ.γ.

σκόρδο σε σκόνη

½ κ.γ.

πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ.

baking powder

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

½ κούπα

νερό

λίγο

αλεύρι για το πλάσιμο αν μας κολλάει η ζύμη

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στο μούλτι ή στον τρίφτη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι να γίνει ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει πιο σφιχτή η ζύμη, ή βάζουμε λίγο νερό ακόμα αν μας γίνει πολύ σφιχτή.

Πλάθουμε λεπτά κριτσίνια, με πάχος 1 εκ. και μήκος 15 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με χαρτί ή σιλικόνη ψησίματος. Πότε πότε ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν μας κολλάει η ζύμη στα χέρια.

Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 30'. Αν δεν είναι αρκετά τραγανά τα αφήνουμε να ψηθούν για 5' ακόμα μέχρι να γίνουν πιο τραγανά.

Μικρά μυστικά

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με καρότα αντί για κολοκύθα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

71g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.410mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

20%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

106

ανά κριτσίνι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές