Υλικά
1 ½ κούπα (125 γρ.) |
κολοκύθα τριμμένη |
1 ¾ κούπα |
αλεύρι ολικής άλεσης |
½ κούπα |
νιφάδες βρώμης λεπτές |
3 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
2 κ.σ. |
λιναρόσπορο τριμμένο |
1 ½ κ.σ. |
ταχίνι |
2 κ.γ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
½ κ.γ. |
σκόρδο σε σκόνη |
½ κ.γ. |
πάπρικα γλυκιά |
1 κ.γ. |
baking powder |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
½ κούπα |
νερό |
λίγο |
αλεύρι για το πλάσιμο αν μας κολλάει η ζύμη |
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα στο μούλτι ή στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι να γίνει ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει πιο σφιχτή η ζύμη, ή βάζουμε λίγο νερό ακόμα αν μας γίνει πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε λεπτά κριτσίνια, με πάχος 1 εκ. και μήκος 15 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με χαρτί ή σιλικόνη ψησίματος. Πότε πότε ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν μας κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 30'. Αν δεν είναι αρκετά τραγανά τα αφήνουμε να ψηθούν για 5' ακόμα μέχρι να γίνουν πιο τραγανά.
Μικρά μυστικά
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με καρότα αντί για κολοκύθα.