Υλικά
1 |
πατάτα |
3 κούπες |
φύλλα μαϊντανού |
2 |
φέτες ψωμί ολικής αλέσεως |
1 κ.γ. |
ξύδι |
1 |
λεμόνι, τον χυμό του |
3 κ.σ. |
νερό |
1 |
κρεμμύδι |
2 |
σκελίδες σκόρδο |
5 |
κάπαρες στραγγισμένες |
1 |
πρέζα αλάτι |
1 |
πρέζα πιπέρι |
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, την βράζουμε, και την στραγγίζουμε.
Εντωμεταξύ πλένουμε τον μαϊντανό, αφαιρούμε τα κοτσάνια του και κρατάμε μόνο τα φύλλα τα οποία θα βάλουμε στο μπλέντερ. Οι 3 κούπες πρέπει να είναι πολύ "σφιχτά" γεμισμένες.
Βρέχουμε και στραγγίζουμε το ψωμί.
Ξεκινώντας από τον μαϊντανό και τα υγρά, τοποθετούμε τα υλικά μας σταδιακά στο μπλέντερ αφήνοντας την πατάτα για το τέλος. Χτυπάμε ελεγχόμενα ώστε το μείγμα μας να μην γίνει αλοιφή. Αν η υφή του μας φαίνεται πολύ σφιχτή, προσθέτουμε επιπλέον νερό, 1 κ.σ. τη φορά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Βρέξεις και να στίψεις καλά το ψωμί.
Ήξερες ότι...
Μπορεί να σερβίριστεί, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε δροσερή από το ψυγείο. Επειδή στο ψυγείο σφίγγει, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό και να την ανακατέψεις πριν την σερβίρεις.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με μπαγιάτικο ψωμί, εάν έχεις, το οποίο θα μουλιάσεις πρώτα σε νερό για να μαλακώσει και θα το στίψεις πολύ καλά.
Με ακόμα μία πατάτα αντί για ψωμί, εάν αποφεύγεις τη γλουτένη.