Υλικά
Για τη Ζύμη |
|
½ κιλό |
αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
1 κ.γ. |
baking powder |
2 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
2 κ.σ. |
ξύδι |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
1 - 1 ½ κούπα |
νερό χλιαρό |
Για τη γέμιση |
|
½ κούπα |
ρύζι καρολίνα |
1 κούπα |
νερό |
1 κιλό |
σπανάκι |
2–3 |
φρέσκα κρεμμυδάκια |
1 |
κρεμμύδι ξερό |
1 |
ματσάκι μαϊντανό |
1 |
ματσάκι άνηθο |
1 |
ματσάκι σέσκουλα |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
1 κ.γ. |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, το ξύδι, και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό και ζυμώνουμε περίπου 5' μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. Την αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση
Ψιλικόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με 2 κ.σ. νερό το ξερό κρεμμύδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για άλλα 2'. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Στη συνέχεια βάζουμε 1 κούπα νερό, το σπανάκι, και τα σέσκουλα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι al dente.
Φτιάχνουμε τα πουγκιά
Παίρνουμε 1 μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, διαμέτρου περίπου 15 εκ. (όσο περίπου ένα πιατάκι του τσαγιού). Τοποθετούμε στο κέντρο 1 κ.σ. γέμιση, διπλώνουμε στη μέση και στρίβουμε τις άκρες ώστε να φαίνονται όπως στη φωτογραφία. Τα τοποθετουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μία επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 25'-30'.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Είναι το νερό χλιαρό για να γίνει μαλακή η ζύμη σου.
Προσθέτεις λίγο νερό όσο μαγειρεύεις την γέμιση ίσα για να κρατάς το ρύζι υγρό.
Μην ξεχάσεις...
Να αφήσεις την γέμιση να κρυώσει πριν γεμίσεις τα πουγκιά.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με παπαρούνα αντί για σέσκουλα.