Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

Ένα καλοκαιρινό πιάτο, όταν οι ντομάτες είναι στα φόρτε τους. Η γλυκιά γεύση της ντομάτας και το άρωμα του δυόσμου μας ταξιδεύουν σε ελληνικά νησιά και ταβερνούλες πάνω στο κύμα. Το απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι κρύα μπύρα ή ούζο και καλή παρέα. Και το καλύτερο; Είναι ένα ελαφρύ πιάτο, ψημένο στον φούρνο χωρίς καθόλου λάδι και περιττές θερμίδες.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:45'
  • ντοματοκεφτέδες 12

Υλικά

750 γρ. (4 μέτριες)

ντομάτες

½

κρεμμύδι

3 κ.σ.

φρέσκο άνηθο

½ κ.γ.

δυόσμο ξερό

¾ κούπας

αλεύρι ολικής άλεσης

1 πρέζα

αλάτι

1 πρέζα

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια μεγέθους 1 εκ. και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι για 10', ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να πιούμε τον χυμό, είναι τόσο νόστιμος και δροσιστικός! Μόλις βγάλουν οι ντομάτες τα ζουμιά τους τις βάζουμε σε ένα μπωλ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε καρέ μεγέθους 1/2 εκ. και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Προσθέτουμε στο μπωλ με τις στραγγισμένες ντομάτες όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Ψήνουμε για 15' από κάθε πλευρά, μέχρι να φαίνονται οι ντοματοκεφτέδες μας τραγανοί.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Αφήσεις τις ντομάτες να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους, για να γίνουν οι ντοματοκεφτέδες τραγανοί.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με φρέσκο δυόσμο (2 κ.τ.) εάν δεν έχεις αποξηραμένο. Μπορείς να προσθέσεις παραπάνω δυόσμο εάν σου αρέσει το άρωμά του.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

86g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.799mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

7%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

78

ανά 2 κομμάτια

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές