Υλικά
750 γρ. (4 μέτριες) |
ντομάτες |
½ |
κρεμμύδι |
3 κ.σ. |
φρέσκο άνηθο |
½ κ.γ. |
δυόσμο ξερό |
¾ κούπας |
αλεύρι ολικής άλεσης |
1 πρέζα |
αλάτι |
1 πρέζα |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια μεγέθους 1 εκ. και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι για 10', ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να πιούμε τον χυμό, είναι τόσο νόστιμος και δροσιστικός! Μόλις βγάλουν οι ντομάτες τα ζουμιά τους τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε καρέ μεγέθους 1/2 εκ. και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Προσθέτουμε στο μπωλ με τις στραγγισμένες ντομάτες όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ψήνουμε για 15' από κάθε πλευρά, μέχρι να φαίνονται οι ντοματοκεφτέδες μας τραγανοί.
Σερβίρουμε με παραδοσιακό vegan τζατζίκι ή αγγουροσαλάτα zero waste και απολαμβάνουμε.
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Αφήσεις τις ντομάτες να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους, για να γίνουν οι ντοματοκεφτέδες τραγανοί.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με φρέσκο δυόσμο (2 κ.τ.) εάν δεν έχεις αποξηραμένο. Μπορείς να προσθέσεις παραπάνω δυόσμο εάν σου αρέσει το άρωμά του.