Υλικά
1 |
vegan μοτσαρέλα |
4 |
ντομάτες |
1⁄8 κ.γ. |
πιπέρι μαύρο ή λευκό |
1⁄4 κούπας |
φύλλα βασιλικού |
Εκτέλεση
Παρασκευάζουμε την vegan μοτσαρέλα και την βάζουμε σε στρογγυλές κούπες. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει και να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την μοτσαρέλα και κόβουμε σε 4 ροδέλες το κάθε κομμάτι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό.
Ξεκινώντας από μια ροδέλα ντομάτας, στήνουμε τους πύργους μας, εναλλάσσοντας τις ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας.
Στολίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Να διατηρήσεις τον πύργο στο ψυγείο έως ότου τον σερβίρεις.
Ήξερες ότι...
Η σαλάτα caprese πήρε το όνομά της από το μικρό όμορφο νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, το Κάπρι, που με τη σειρά του ονομάστηκε έτσι από τους κάπρους (αγριογούρουνα) ή κατ’ άλλους από τις κατσίκες (capraeae στα λατινικά), που αφθονούσαν κατά την αρχαιότητα. Αποτελεί κλασικό ιταλικό πιάτο και έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Μέσα σε ψωμάκι μπέργκερ.