Σαλάτα αγγούρι-γιαούρτι (το zero waste τζατζίκι)

To 96% του βάρους ενός αγγουριού είναι νερό, και μάλιστα βιταμινούχο! Όλες οι παραδοσιακές συνταγές για τζατζίκι πετούν το νερό αυτό. Σας προτείνουμε μια επαναστατικά zero waste συνταγή της Vegan Mama που σπάει την παράδοση – μια σαλάτα με τη γεύση του τζατζικιού πού γνωρίζουμε και αγαπάμε, για την οποία δεν πετάμε τίποτα από το αγγούρι. Α, είναι και πολύ πιο γρήγορη συνταγή, και λιγότερο μπελαλίδικη. Απολαύστε!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:10'
  • μερίδα 1

Υλικά

1⁄2 κούπα

γιαούρτι σόγιας

3

αγγουράκια

1⁄4 κούπα

άνιθο ψιλοκομμένο

1

σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ.

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα αγγουράκια και τα κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος ζαριού. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και λιώνουμε το σκόρδο με μια πρέσα.

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο για 20', εάν είναι καλοκαίρι, για να την απολαύσεις δροσερή.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Χωρίς σκόρδο εάν θέλεις μια πιο ελαφριά γεύση.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

47g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

314mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

13%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

222

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές