Υλικά
2 κούπες |
αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα |
1⁄2 κούπα |
νερό φιλτραρισμένο |
1⁄2 κούπα |
προβιοτικό νερό (rejuvelac) |
1⁄4 κ.γ. |
μοσχοκάρυδο τριμμένο |
2 κ.σ. |
διατροφική μαγιά - προαιρετικά |
1 1⁄2 κ.γ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
1 1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄4 κ.γ. |
πιπέρι λευκό |
κόκκους από ροζ πιπέρι για διακόσμηση |
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 12-14 ώρες. Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το φιλτραρισμένο, και το προβιοτικό νερό μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα φυσικά ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες για να καλλιεργηθεί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να διατηρήσεις το vegan κρεμώδες καλλιεργημένο τυρί έως 2 εβδομάδες στο ψυγείο και έως 4 μήνες στην κατάψυξη.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με μουλιασμένα αμύγδαλα που θα ξεφλουδίσεις μόνος/η σου. Τρίβοντάς τα ανάμεσα στα δάχτυλά σου θα δεις ότι η φλούδα διαχωρίζεται. Εάν δεν ξεφλουδίζονται εύκολα, βάλε τα σε βραστό νερό για 2', σούρωσέ τα και όταν κρυώσουν θα ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.