Υλικά
2 κούπες |
κάσιους ωμά |
1 κούπα |
νερό χλιαρό |
2 κ.γ. |
χυμό λεμονιού |
1⁄4 κ.γ. |
μοσχοκάρυδο τριμμένο |
2 κ.σ. |
διατροφική μαγιά - προαιρετικά |
1 1⁄2 κ.γ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
1 1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
1⁄4 κ.γ. |
πιπέρι λευκό |
κόκκους από ροζ πιπέρι για διακόσμηση |
|
|
Προετοιμασία
Μουλιάζεις τα κάσιους για 12-14 ώρες. Πετάς το νερό.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το χλιαρό νερό, και τον χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο δοχείο, το σκεπάζουμε με πετσέτα, και το αφήνουμε σε φυσικά ζεστό μέρος για 14-16 ώρες για να αποκτήσει πιο έντονη γεύση. Εάν βιάζόμαστε το αφήνουμε λιγότερο, ή και καθόλου.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κόκκους ροζ πιπεριού.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να το διατηρήσεις έως 2 εβδομάδες στο ψυγείο, και έως 4 μήνες στην κατάψυξη.