Υλικά
2 |
μπανάνες ώριμες |
1 κούπα |
αλεύρι βρώμης |
1 κούπα |
αλεύρι ολικής άλεσης |
2 κούπες |
νερό |
1/2 κ.γ. |
baking powder |
1 κ.γ. |
κανέλα |
1 κ.σ. |
εκχύλισμα βανίλιας ή |
1 |
βανιλίνη |
1 κούπα |
κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα |
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρούτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα. Εάν είναι κατεψυγμένα αφήνουμε το μείγμα για 5' πριν το ψήσουμε, ώστε να μαλακώσουν λίγο.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το μείγμα μας σε δόσεις. Δεν χρειάζεται λάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κουτάλα σούπας για να φτιάξουμε τα πανκέικς μας ισομεγέθη.
Ψήνουμε το κάθε πανκέικ για περίπου 2' ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, το γυρνάμε και το ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Θα βγουν 10-12 pancakes, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες, ή όποιο άλλο φρούτο προτιμάμε και σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αντικαθιστώντας τη 1 από τις 2 κούπες νερό με άγλυκο γάλα σόγιας.