Υλικά
2 κούπες | φουντούκια με φλούδα |
4 κ.γ. | κακάο σε σκόνη |
3,5 κ.σ. | σιρόπι αγαύης |
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάμε αρκετές φορές, 30''-60'' τη φορά. Ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ που διαθέτουμε, θα χρειαστεί να το σταματήσουμε αρκετές φορές και με μία σπάτουλα να ενσωματώσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπλέντερ στο υπόλοιπο μείγμα μας.
Είναι έτοιμο όταν έχει αποκτήσει ρευστή υφή. Δοκιμάζουμε 10 γρ. και στην υπόλοιπη ποσότητα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε την αγαύη και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα με την γλυκύτητα που επιθυμούμε.
Το φουντουκοβούτυρο μας είναι έτοιμο! Το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο, γλύφουμε το μπωλ και χαμογελάμε!
Μπορούμε να φτιάξουμε την πραλίνα μας με έτοιμο φουντουκοβούτυρο, το οποίο θα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ, θα προσθέσουμε πρώτα το κακάο και όταν αναμειχθεί καλά θα προσθέσουμε την αγαύη. Θα ανακατέψουμε ξανά και θα το βάλουμε πίσω στο αρχικό του βαζάκι.
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Είναι σκεπασμένα εντελώς τα μαχαίρια του μπλέντερ σου συν 4-5 εκ. παραπάνω.

Ήξερες ότι...
Μπορείς να το διατηρήσεις σε ένα βαζάκι εκτός ψυγείου. Η συνταγή βγάζει 17 κουταλιές σούπας.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Χωρίς κακάο και αγαύη, είναι εξίσου νόστιμο.