Υλικά
Για τα pancakes |
|
1 κούπα |
αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
2 κ.σ. |
κακάο |
2 κ.σ. |
ζάχαρη άχνη |
1 κ.σ. |
baking powder |
1 κούπα |
φυτικό γάλα |
1 κ.σ. |
ηλιέλαιο |
½ κ.γ. |
εκχύλισμα βανίλιας |
3 κ.σ. |
μαρμελάδα πορτοκάλι |
1 |
πορτοκάλι, το ξύσμα του |
μερικές φέτες |
πορτοκάλι |
Για τη σως σοκολάτας |
|
½ κούπα |
γάλα σόγιας |
½ κούπα |
κακάο |
⅓ κούπα |
ζάχαρη άχνη |
1 κ.γ. |
εκχύλισμα βανίλιας |
1 |
πρέζα αλάτι |
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα pancakes:
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το φυτικό γάλα, το ηλιέλαιο, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε 1/8 της κούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 2' ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, γυρνάμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Ετοιμάζουμε τη σως:
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σως. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ. επιπλέον φυτικό γάλα ώστε να αραιώσει.
Στήνουμε τα pancakes:
Τοποθετούμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας, προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, γαρνίρουμε με μερικές φέτες πορτοκάλι, και πασπαλίζουμε λίγο από το ξύσμα.
Καλή απόλαυση!