Υλικά
2 κούπες |
γάλα σόγιας |
2 κ.σ. |
κακάο σε σκόνη |
1 κ.γ. |
ζάχαρη καστανή ή σιρόπι σφενδάμου |
½ κ.γ. |
βανίλια |
20 γρ. |
vegan σοκολάτα με 55% κακάο |
1 πρέζα |
αλάτι |
Εκτέλεση
Κόβουμε την vegan σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε το φυτικό γάλα σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί το κακάο και να λιώσει η σοκολάτα.
Την σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε! Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
Μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την φυλάξεις σε βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Προσθέτοντας μια πρέζα κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν, ή ακόμα και τσίλι πριν τη ζεστάνεις για να απολαύσεις την μεξικάνικη παραλλαγή.
Με γάλα αμυγδάλου.