Υλικά
5 κ.σ. |
νιφάδες βρώμης |
1 κ.σ. |
κακάο σε σκόνη |
1 κ.σ. |
λιναρόσπορο |
1 κ.σ. |
αμυγδαλοβούτυρο |
100 ml |
γάλα αμυγδάλου |
1⁄2 κούπα |
μούρα κατεψυγμένα |
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα φρούτα, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το πρωί έχουμε έτοιμο ένα απολαυστικό πρωϊνό.
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Αν πρόκειται να το πάρεις στη δουλειά, να αφήσεις πάνω στο καπάκι ένα κουτάλι (ναι, μέσα στο ψυγείο) ώστε να είναι έτοιμο το σετ για την τσάντα σου.
Ήξερες ότι...
Μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο για μέχρι 4 ημέρες.
Αν δεν έχεις γάλα αμυγδάλου μπορείς να βάλεις νερό, και να πασπαλίσεις το μείγμα (πριν βάλεις τα φρούτα) με 1-2 ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με σπόρους τσία, αντί για λιναρόσπορο.
Με άλλο βούτυρο καρπών π.χ. φυστικοβούτυρο. Ό,τι και να πάρεις, πρόσεξε να είναι 100% καρπός.
Αν σου αρέσουν οι γλυκές γεύσεις μπορείς να διαλύσεις 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι μήλου ή αγαύης στο γάλα.