Υλικά
2 κούπες |
κάσιους |
δυνατό μπλέντερ |
|
τίποτε άλλο |
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους τα οποία πρέπει να είναι ωμά, άψητα κι ανάλατα, και τα χτυπάμε αρκετές φορές, 30''-60'' τη φορά, μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται ένα κρεμώδες μείγμα.
Ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ μας, θα χρειαστεί να το σταματήσουμε αρκετές φορές και με μία σπάτουλα να ενσωματώσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπλέντερ στο υπόλοιπο μείγμα.
Μόλις αποκτήσει ρευστή υφή είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και το απολαμβάνουμε πάνω σε ψωμί ολικής.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Προσαρμόσεις την ποσότητα των κάσιους ώστε να σκεπάσεις εντελώς τα μαχαίρια του μπλέντερ σου συν 4-5 εκ. παραπάνω.
Μην ξεχάσεις...
Να χρησιμοποιήσεις στεγνά κάσιους.
Ήξερες ότι...
Διατηρείται εκτός ψυγείου. Για τον λόγο αυτό τα σάντουιτς με βούτυρο από κάσιους είναι ένα ασφαλές σνακ που θα γίνει ανάρπαστο στο σχολείο.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Σαν dressing για σαλάτες, προσθέτοντας λίγο νερό, χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου, και 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνει λεπτόρευστο.