Υλικά
1 1⁄3 κούπα |
νερό |
1⁄2 κούπα |
διατροφική μαγιά |
4 κ.σ. |
αλεύρι (ό,τι έχεις) |
4 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
4 κ.σ. |
ταχίνι |
3 κ.σ. |
πελτέ ντομάτας |
4 κ.γ. |
άμυλο αραβοσίτου (λευκό) |
2 κ.γ. |
σκόνη κρεμμυδιού |
1⁄2 κ.γ. |
σκόνη σκόρδου |
1⁄2 κ.γ. |
κουρκουμά |
1⁄2 κ.γ. |
σκόνη μουστάρδας |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα πηρούνι ή με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο!
Χρησιμοποιείται σαν ντιπ για στικς λαχανικών ή νάτσος. Χρησιμοποιείται επίσης αντί για τυρί σε τοστ.
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Το διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις.
Ήξερες ότι...
Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας ή τη μαγιά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζύμης. Eίναι νοστιμότατη (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί για παρμεζάνα στα μακαρόνια) και ταιριάζει πολύ και σε βραστά χόρτα.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αντικαθιστώντας την σκόνη σκόρδου με δύο σκελίδες σκόρδο και την σκόνη κρεμμυδιού με μισό μέτριο κρεμμύδι, τα οποία θα χτυπήσεις στο μπλέντερ μαζί με το μισό νερό της συνταγής και θα τα προσθέσεις στα υπόλοιπα υλικά.