Υλικά
250 γρ. |
φασόλια λευκά βρασμένα |
1 ½ κ.γ. |
μουστάρδα |
1 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
2 κ.γ. |
μηλόξυδο |
¼ κ.γ. |
θυμάρι |
1 κ.γ. |
ζάχαρη |
½ κ.γ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
¼ κ.γ. |
σκόρδο σε σκόνη |
αλάτι |
|
πιπέρι |
|
½ κ.γ. |
μίσο λευκό (προαιρετικά) |
80-100 ml |
γάλα σόγιας ή νερό |
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα πυκνότητας που θέλουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση σύμφωνα με τα γούστα μας.
Σχετικά με το αλάτι
Επειδή το μίσο περιέχει αλάτι, εάν το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας, το επιπλέον αλάτι είναι προαιρετικό. 1 κ.γ. από το μίσο που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή μας περιέχει 213mg νατρίου (=0,534 γρ. αλάτι). 0,5 κ.γ. μίσο περιέχει 107mg (=0,267 γρ. αλάτι), ενώ η συνολική συνταγή έχει 426 θερμίδες. Αλάτι στη συνταγή δίνουν και η μουστάρδα (85mg νάτριο=0,213 γρ. αλάτι) και το γάλα σόγιας (32mg νάτριο=0,081 γρ. αλάτι).
Αν βάλουμε 1/8 κ.γ. αλάτι τότε ξεπερνάμε το όριο των 2.000mg/2.000 θερμίδες (2.454mg/2.000 θερμίδες).
Αν βάλουμε 1/16 κ.γ. τότε δεν ξεπερνάμε το όριο των 2.000mg/2.000 θερμίδες (1.770mg/2.000 θερμίδες).
Αν βάλουμε 0 κ.γ. τότε είμαστε κάτω από το όριο των 2.000mg/2.000 θερμίδες (1.088mg/2.000 θερμίδες).