Πρόσθετα E στα τρόφιμα
Τα Ε είναι κωδικοί αριθμοί για ουσίες που προστίθενται πολύ συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα, ροφήματα, αναψυκτικά, καραμέλες, κ.λπ. για να προσδώσουν συγκεκριμένες ιδιότητες (εμφάνισης, γεύσης, αρώματος, χρώματος, υφής) ή για να βοηθήσουν στην συντήρησή τους.
Τα Ε μπορούν να προέρχονται από φυτικές ή ζωικές πηγές, από μέταλλα ή να είναι τεχνητές (συνθετικές) ουσίες που παρασκευάζονται εργαστηριακά. Ορισμένα Ε μπορεί να έχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα – κάποια τα χρησιμοποιούμε ήδη στην κουζίνα μας. Επίσης, ορισμένα Ε επιτρέπονται σε κάποιες χώρες αλλά όχι σε άλλες”.
Πρόσθετα Ε χρησιμοποιούνται και στις ζωοτροφές για να βελτιώσουν τη γεύση και την υφή των ζωοτροφών, όπως και την υγεία και την ανάπτυξη των ζώων.